Pressbild: Stefan Forsberg och Magnus Lindberg

Fasadgruppens egen metod SmartFront är väl etablerat i Östergötland och ett samarbete med Wilzéns Green gör den regionala närvaron starkare.

Sedan tidigare arbetar Fredrik Hemmingberg, och driver lokalkontorets verksamhet i Linköping, som SmartFronts förlängda arm i regionen och kommer att fortsätta så med avsikt att bidra med sitt kunnande samt nätverk. Wilzens Green kommer att drivas av Magnus Lindberg som har god erfarenhet av att driva bolag och utveckla varumärken.

Att vi nu stärker närvaron lokalt med en stark byggare visar vår vilja att öka volymen projekt i Östergötland berättar Björn Pettersson Arbetschef, SmartFront.


 

Wilzéns startade nyligen upp bolag Wilzéns Green. Wilzéns Green som ska driva bolagsgruppens utvecklingsarbete med hållbara affärsmodeller och metoder. Nu står det klart att Wilzéns Green kommer att erbjuda en patenterad metod för energirenovering av flerbostadshus genom ett samarbetsavtal med SmartFront. Tillsammans står bolagen redo att hjälpa kunder i södra Mellansverige i övergången mot energieffektiva fastigheter som möter skärpta EU-direktiv, minskar klimatavtrycket och sänker driftkostnaderna.

Ministerrådet och EU-parlamentet är nu överens om revideringarna i det så kallade Byggnadsdirektivet (EPBD-Energy Performance of Buildings Directive), och för första gången någonsin kommer befintliga byggnader inte kunna använda hur mycket energi som helst. Fastigheter står för upp till 40% av klimatavtrycket, och genom ett fokuserat arbete med energirenovering bidrar Wilzéns till att nå Sveriges och EU:s mål om en minskad primärenergianvändning med 16% till 2030 och med 20–22% till 2035. Dessutom hjälper vi fastighetsägarna att sänka sina driftskostnader, bevara fastigheternas värden och minska deras klimatavtryck.

– Vi är mycket glada över att kunna addera SmartFronts metod i vårt erbjudande. Det ger oss helt nya möjligheter att hjälpa våra kunder att möta de nya EU-direktiven och samtidigt spara på både klimatet och plånboken, säger Magnus Lindberg, vd på Wilzéns Green.

Med SmartFronts patenterade metod kan Wilzéns effektivt minska fastighetens energiförbrukning samtidigt som vi förbättrar inomhusmiljön för hyresgästerna. Fastigheten får ett nytt klimatskal och det behövs ingen evakuering eftersom större delen av arbetet utförs på fastighetens fasad.

– Vi har noggrant övervägt hur Wilzéns kan bidra till hållbarhet, och starten av Wilzéns Green samt samarbetet med SmartFront känns mycket lovande. Här går två ledande aktörer samman för att tackla en av samhällets största utmaningar. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något, och med Wilzéns Green och samarbetet med SmartFront kan vi göra en betydande insats, säger Andreas Wilzén, vd på Wilzéns.
Den patenterade metoden kommer att erbjudas till kunder i södra Mellansverige, men vi kommer att börja på vår hemmamarknad i Östergötland. Kontakta Magnus Lindberg för att inleda en dialog om hur arbetet med att energirenovera flerbostadshus går till.


För ytterligare information, kontakta:

Stefan Forsberg, 0702-417 015, stefan.forsberg@fasadgruppen.se

Magnus Lindberg, 0702–821 550, magnus.lindberg@wilzens.se