Lunds Universitet har jämfört SmartFront med andra energisparlösningar. Slutsatsen är att SmartFront är kostnadseffektivast.

SmartFront har valts ut som en produkt i ett jämförelsearbete i examensjobb på Lunds Universitet. Examensjobbet påvisar att SmartFront är den mest ekonomiska lösningen när du skall renovera ditt hus. Jämförelsen är gjord med aktörer valda i hela Europa.

– Denna rapport förstärker vår vetskap om att vår lösning är väl fungerande och att vi är ett högintressant val vid renovering av miljonprogrammen. Vi ser också att bostadsrättföreningar har ett mycket eftersatt underhåll och även för dem fungerar SmartFront bra i och med den lilla störningen för de boende, berättar en märkbart stolt Stefan Forsberg som är projektledare för SmartFront.

– Att renovera ett hus byggt mellan 1940-1980 utan att titta på en FTXlösning är direkt oklokt då man i sin iver att spara energi sätter in nya fönster eller sprutar isolering på vinden. Det är som att sätta på sig vinterjackan men inte ta på sig byxorna på vintern. Du bör tänka på att hela skalskyddet ska åtgärdas. Det kan uppfattas kostsamt, men med SmartFront kan det räknas hem över tid.

Denna rapport verifierar det (PDF).

Varmeutslapp